13 maart 2024

3 leuke braderieën in Friesland

Wat is er lekkerder dan rondstruinen over markten, lokale lekkernijen proeven en vintage items shoppen op een vlooienmarkt? In Friesland bruist het van de lokale markten, wij hebben drie leuke markten voor je op een rijtje gezet.

It Flinkeboskje

Misschien wel de leukste van deze lijst, bij deze locatie kun je heerlijk winkelen in het weiland. Je merkt direct de aandacht die hieraan is besteed. Lekkere muziek, foodtrucks en geschikt voor jong en oud. Fijn relaxen op het terras. Na het winkelen ga je met al je (h)eerlijkheden naar je fiets of auto terug. Er zijn zowel streekmarkten als vlooienmarkten die hier worden georganiseerd. Beide zijn zeker de moeite waard om te bezoeken!

Meer informatie over It Flinkeboskje

Boerenmarkt Woudsend

Deze boerenmarkt in het dorp heeft maar liefst 35 standhouders waar je allerlei lokale, producten vindt zoals kaas, bieren, groentes en andere boeren producten. Wanneer? Zaterdag 4 en zondag 5 mei en elke donderdag vanaf 18 juli 2024 t/m 29 augustus 2024.

De route naar de boerenmarkt

Weekmarkt Lemmer

In dit schattige dorp is elke donderdag t/m 16 mei 2024 van 13.30 - 17.00 uur een gezellige weekmarkt waar je voornamelijk lekkernijen kunt kopen. Denk hierbij aan dranken, vis, kaas en groentes.

De route naar Lemmer