19 februari 2024

Vakantieplezier voor jong en oud.

Bij Camping De Wigwam is er genoeg te beleven voor een dag vol plezier! Of je nu wilt genieten van een dag vol glijbaanpret of je kennis van geschiedenis een boost wilt geven, er zijn volop mogelijkheden.

Musea voor de kids

Laten we beginnen met het stukje geschiedenis. In de buurt van het mooie Oudemirdum liggen verschillende musea die zeker een bezoekje waard zijn. Degenen die gek zijn op treinen, is het Modelspoor Museum een goede optie. Hier zijn verschillende banen opgezet met verschillende soorten treinen. Kom meer te weten tijdens de verschillende voorstellingen en nog veel meer! De ander is het Kazemattenmuseum, hier kom je meer te weten over de tweede wereldoorlog. Het museum waar de kazematten liggen, is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden. Ook zeker een bezoekje waar dus.

Uitjes in de buitenlucht

Lekker bezig zijn in de natuur is ook zeker een optie. Kom langs en beleef de verhalen van de bekendste tweeling van Nederland, Hielke en Sietse. Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar met verschillende mogelijkheden die je kan doen. Neem snel een kijkje. Ook zijn er verschillende wandelroutes die je met kinderen kunt lopen. Kom onderweg kabouters tegen of bezoek het sprookjesachtige paddenstoelen pad met verschillende opdrachten. 

Dagje waterpret

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure is de perfecte locatie voor een fantastische dag vol waterpret. Voor de kids is er een 5 meter hoge wildwaterbaan, verschillende glijbanen en een golfslagbad. Naast de vele waterfaciliteiten hebben ze ook een groot aanbod op het gebied van wellness. Kortom kom heerlijk tot rust in het stoombad, het kruidenbad, de sauna of de zonnebank.